Jump to content
Note to New Members ×

Recommended Posts

Posted

For anyone not speaking/reading polish:

This thread is carving related, and I hope no one is going to be offended by it, just because it is in Polish:).

Polski wątek.... na dobry początek:)

Dobrze wiedziec ze jest nas troche wiecej w tym malym gronie carving'owych swirow:) Moze Polish Expression Session to dobry pomysl zeby zebrac sie do kupy, pojezdzic razem, pogadac:)

Co myslicie?:)

pozdrawiam

-mateusz

Posted
For anyone not speaking/reading polish:

This thread is carving related, and I hope no one is going to be offended by it, just because it is in Polish:).

Polski wątek.... na dobry początek:)

Dobrze wiedziec ze jest nas troche wiecej w tym malym gronie carving'owych swirow:) Moze Polish Expression Session to dobry pomysl zeby zebrac sie do kupy, pojezdzic razem, pogadac:)

Co myslicie?:)

pozdrawiam

-mateusz

The extent of my reading skills:

Polski ???? for good ???????

Good to know that there is our ????? Liitle ????? carving????? Maybe a polish Session???? Better think whether to get together, sit and talk???? What do you think.

Well I'd love to guys but unless it's in Ontario I'm gonna be road trippin ;)

~TG

Posted

dobra chlopaki

bylo by fajnie ale ten kraj jest troche za duzy i ciezko bedzie ale moze w przyszlym sezonie

na poczatek moze trzeba zobaczyc gdzie kto mieszka

ja na Brooklynie (ale nie na greenpoincie)

mamy kogos z kolorado, ontario (nawet nie wiem gdzie to jest) i chicago....

tak realistycznie to moglibysmy sie spotkac na SES 07 i zrobic sobie polski wieczor .....

albo zapraszam wszyskich do vermontu gdzie mam zamiar wynajac z moimi znajomymi domek na przyszly sezon...

chyba ze jeszcze cos wykombinujemy w tym sezonie ale przed wielkanoca nie mogea potem to juz chyba nie bedzie sniegu.

Przemek

Posted

TG,

Maybe we should work on your reading a bit:))) hehe. I'll write a translation later on:) Real mountains are west or east of Ontario so I'm pretty sure you would have to travel:)

Przemek,

Moze faktycznie spotkanie na SES w przyszlym roku bedzie dobrym pomyslem, Moze to my zdominujemy SES w przyszlym roku hehe tak jak szwajcarzy w tym:)

Ja narazie ...tzn jeszcze przez niecale dwa tygodnie bede mieszkal w Chicago, a pozniej przeprowadzam sie do poludniowej kalifornii :) Takze jesli ktos bedzie sie wybieral na zachodnie wybrzeze to dawajcie znac:) W Mammoth mozna jezdzic zazwyczaj do 4go lipca:)

Tak wogole to widze ze wschodnie wybrzeze pojawia sie na tym forum:) Poza Toba jest jeszcze Maciek z NJ....

teraz po powstaniu tego watku moze ujawni sie wiecej polakow ktorzy smigaja na deseczkach carving'owych:)

-m.

Posted

Swietnie. Moze co ma najwiecej sensu to jest poprostu utrzymanie kontaktu i plany jak bedziemy w okolicach reszty? SES w przyszlym roku byloby perfekt, oczywiscie dla mnie to najblizej. Mammoth tez brzmi swietnie, alias mam tam kilka znajomych ktorych i tak mialem ochote odwiedzic. Vermont tez fajny -- jezdzilem w Killington i Stowe duzo na nartach, ale nigdy na desce. Jezdze do Bostonu kilka razy w roku, nietrudno byloby mi przywiezc deske i sie wybrac na weekend to NH/VT/ME. Pozdrawiam, mam nadzieje ze sie wkrotce (< rok) spotkamy osobiscie,

tomek.

Posted

Przemek,

Musze przyznac ze w Chicago jest cala ekipa polakow smigajaca na twardym sprzecie. Generalnie wiekszosc snowboardzistow ktorych znam wlasnie jezdzi na takim sprzecie:) - co prawda nie pojawiaja sie oni tutaj na forum, ale mysle ze jakby przyszlo co do czego to wybiora sie na jakis sesje.... czy to na zachodzie czy wschodzie:)

Tomek,

SES '07 to dobry pomysl dla tych co mieszkaja na zachodzie, a ECES dla tych co na wschodzie:) Mysle ze mamy duzo czasu i dogramy szczegoly przez ten rok:)

Ja narazie nastawiam sie na najblizszy wyjazd:) Mam nadzieje ze stoki w CO beda idealnie wygroomowane i ze bedzie super wiosenna pogoda zeby naprawde poszalec i odbic sobie kiepski sezon na midwestcie

pozdro

Posted

Wita Maciek:)

Let's keep it English... or Jack is going to chase us ;)

I am in Wallington, New Jersey. I used to be on MountainCreek Snowboard Team in racing. I rode in a few USASA races here and there for fun.

My favorite resort was Stratton VT once. The second favorite close to home was Windham (the least favorite and I still do not like it is Hunter Mtn.) No Mountaincreek is not my favorite, but this one is acceptable and within 45 mins. drive.

I have spent a few years on this forum (since 1999 when it was old format), but these days I do not post much. I have attended ECES twice in the past and it was fun. Most fun was meeting folks in person so we may keep it up.

i also have just started car racing and went a bit away from snowboarding. You can see me at Meadowland Giant Stadium parking lot 18 this Sunday April 9 in my car No. 40 in class F :).... again doing autocross.

I am open to talks on snowboarding, but I may miss some stuff from bomberonline. So if you want then shoot me an e-mail at:

MaciekSKontakt_^netscape.net

(replace that _^ with single @)

Posted
Przemek,

Musze przyznac ze w Chicago jest cala ekipa polakow smigajaca na twardym sprzecie. Generalnie wiekszosc snowboardzistow ktorych znam wlasnie jezdzi na takim sprzecie:) - co prawda nie pojawiaja sie oni tutaj na forum, ale mysle ze jakby przyszlo co do czego to wybiora sie na jakis sesje.... czy to na zachodzie czy wschodzie:)

Tomek,

SES '07 to dobry pomysl dla tych co mieszkaja na zachodzie, a ECES dla tych co na wschodzie:) Mysle ze mamy duzo czasu i dogramy szczegoly przez ten rok:)

Ja narazie nastawiam sie na najblizszy wyjazd:) Mam nadzieje ze stoki w CO beda idealnie wygroomowane i ze bedzie super wiosenna pogoda zeby naprawde poszalec i odbic sobie kiepski sezon na midwestcie

pozdro

Gdzie sie ekipa z Chicago zaszyla, co? Ja jezdze od 1998 na twardej i jak spotkam Polaka to zaraz jest wielkie zaskoczenie ze ja jezdze na czyms "dziwacznym". A jeszcze wieksze jak zobacza na mojej druzynowej kurtce wyszyte "Maciek" i ze mowie po polsku. Zreszta amatorsko startowalem takze dla Polski z numerem ISF z PZS'u choc z PZS nie mam wiele wspolnego bo korzystalem raczej USASA. Zreszta takim amatorem to PZS by nie byl zainteresowany ;)

Posted

Macku,

Ekipa "twardzieli" z Chicago to mocna grupa:) Midwest jakos trzyma sie lepiej razem niz East Coast:) hehe.

Gdyby zdazalo Ci sie jezdzic na naszych lokalnych pagorkach (Alpine Valley, Wilmot, Chestnut, etc) i spotkalbys kogos na twardym sprzecie to prawdopodobienstwo ze bylby on polakiem byloby b. duze:))

Zreszta jesli dojdzie do spotkania rodakow na jakim SES lub ECES to mysle ze Chicago bedzie dobrze reprezentowane:)))

Tak wogole to bedac w listopadzie w CO bylismy jedyna grupa twardzieli (5 os.) na gorce za kazdym razem (czy to w Keystone, Breck czy Abasin).

pozdrowki

-mat